Додик: Санкције Вулину знак да ради у интересу свог народа и своје државе

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Jul.2023, 08:00

Додик: Санкције Вулину знак да ради у интересу свог народа и своје државе

Председник Републике Српске Милорад Додик осудио је увођење америчких санкција директору Безбедносно-информативне агенције Србије Александру Вулину и рекао да су санкције знак да је Вулин радио и ради у корист своје државе и српског народа. Фото: Танјуг/Зоран Жестић
Додик >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је, на питање Срне да прокоментарише санкције које је америчко Министарство финансија увело Вулину, рекао да је то награда за његов патриотизам и истрајаност у очувању пријатељских односа са Русијом и руским народом.

„Свако ко је неутралан на данашњој глобалној политичкој сцени и није стао на страну америчких интереса, за САД је непријатељ. Александар Вулин је за САД ‘крив’ јер је остао приниципијелан и изричито против увођења санкцији Русији због руско-украјинског сукоба“, навео је Додик уз констатацију да је „то та тзв. америчка демократија о којој слушамо од (амбасадора САД у БиХ) Мајкла Марфија и сличних њему“.
Додик је подсетио да је и сам под америчким санкцијама јер је, како је навео, Република Српска била против увођења санкција Русији и заступала неутралан став.
Он је рекао да се због тога осјећа веома добро.
Председник Српске је навео да су у америчким „образложењима“ о увођењу санкција увек наведени разлози који, како је рекао, немају везе са здравом памећу да би се прикрила стварна истина санкционисања Срба, а то су, како је нагласио, уцене, притисци и заштита властитих интереса силом и претњом.
Додик је истакао да оштро осуђује политику санкција и притисака и даје пуну подршку Вулину и његовом даљем раду.
„Ми, Срби јесмо мали народ, али изузетно поносан и никада нећемо бити предмет уцена и туђих интереса. Као политичким представницима Срба на првом месту су нам управо интереси и будућност нашег народа, као и Републике Српске и Србије. Брате, добро дошао у клуб санкционисаних, сада ће ти бити лакше“, поручио је Додик.
Додик: Урушавање Дејтона део концепта изградње унитарне БиХ

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Додик: Санкције Вулину знак да ради у интересу свог народа и своје државе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.