Лавров: Азију и Пацифик треба сачувати од негативних сценарија САД и НАТО

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Jul.2023, 07:15

Лавров: Азију и Пацифик треба сачувати од негативних сценарија САД и НАТО

Азијско-пацифички регион треба сачувати од негативних сценарија које су Сједињене Америчке Државе и НАТО донели у другим деловима света, изјавио је данас руски министар спољних послова Сергеј Лавров у интервјуу листу Индонесиас Компас. Фото: Танјуг/AP/Russian Foreign Ministry Press Service
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Русија је поуздан партнер и присталица асоцијације нација Југоисточне Азије, АСЕАН. Мора се спречити екстраполација на Азијско-пацифички регион, негативних сценарија које су САД и НАТО инсценирали у другим деловима света, рекао је руски министар, преноси ТАСС.

Он је навео да Москва ради на јачању архитектуре АСЕАН-а за стабилност и сарадњу у азијско-пацифичком региону.
Подржане од стране одређених регионалних актера, Сједињене Америчке Државе и њихови савезници у НАТО-у настоје да покрену алтернативне блоковске структуре, укључујуци и ону под брендом Индо-Пацифика.
Ови напори нису осмишљени да промовишу сарадњу, већ да обуздају и супротставе се, што доводи систем оријентисан на АСЕАН до озбиљног теста снаге, додао је Лавров.
„Прекид веза са Кином био би самоубиство за европску привреду“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лавров: Азију и Пацифик треба сачувати од негативних сценарија САД и НАТО се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.