Линта: У Сребреници се није десио геноцид и није било намере уништења Бошњака

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jul.2023, 20:48

Линта: У Сребреници се није десио геноцид и није било намере уништења Бошњака

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцењује је вечерас да се у Сребреници није десио геноцид и да апсолутно није постојала намера уништења Бошњака. Фото: Wikimedia/Медија центар Београд Како је рекао, у питању је пропаганда западних центара моћи чији је циљ да се у светској >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << јавности додатно оправда „најбезочнија лаж“ да су Срби били агресори и злочинци, а Бошњаци невине жртве који су водили „ослободилачки рат“, наводи се у саопштењу Савеза.
Према његовим речима изјаве најважнијих сведока о догађајима о Сребреници 1995. године у медијима и на суђењима у Хашком трибуналу јасно показују да циљ није био да се утврди истина и шта се стварно десило већ да се износе разне неистините конструкције о страдању Бошњака.
„Апсурдно је изједначавати осветничко убијање једног малог дела ратних заробљеника бошњачке националности од стране појединаца без ичије наредбе, што јесте злочин са геноцидом који представља уништавање читавог народа“, рекао је он.
Истиче да је веома важно да се у међународној и домаћој јавности стално понавља неспорна чињеница да се Сребреница не може свести само на 1995. годину.
Нагласио је да западни центри моћи, ако заиста желе трајни мир и стабилност и помирење у БиХ, морају да промене политику и помогну да се утврди стварна истина о страдању Срба и Бошњака и других народа у Сребреници и средњем Подрињу, да се једнако поштују све невино страдале жртве из протеклог рата, као и да сви који су чинили злочине одговарају пред лицем правде.
„Муслиманске снаге на челу са Насером Орићем су од 1992. до 1995. године извршиле бруталне злочине над српским цивилима и ратним заробљеницима и запалиле и опљачкале велики број српских села и засеока у средњем Подрињу. За убијање Срба у Сребреници и у средњем Подрињу нико није осуђен пред Хашким трибуналом“, рекао је Линта.
Američko ministarstvo finansija uvelo sankcije Aleksandru Vulinu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Линта: У Сребреници се није десио геноцид и није било намере уништења Бошњака се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.