Демонстранти блокирали аеродром у Тел Авиву и главне ауто-путеве у Израелу

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jul.2023, 19:04

Демонстранти блокирали аеродром у Тел Авиву и главне ауто-путеве у Израелу

Хиљаде демонстраната блокирало је данас главни израелски аеродром и главне ауто-путеве јер ултрадесничарска коалиција премијера Бењамина Нетанијахуа није одустала од усвајања новог закона о правосуђу.
Фото: Танјуг/AP Photo/Ohad Zwigenberg У дану након што је парламент усвојио кључни >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << елемент закона, који има за циљ да обузда моћ Врховног суда, маса демонстраната, који су махали заставама, зауставила је јутарњи саобраћај на главним раскрсницама и на ауто-путевима широм земље, пренео је Ројтерс.
Наводи се да су неки демонстранти легли на путеве, док су други бацали ракете.
Полиција на коњима распоређена је међу стотинама демонстраната у Тел Авиву.
На улазу у Јерусалим, полицајци су користили водене топове да растерају неке демонстранте, а друге су одвукли силом.
Полиција је саопштила да је најмање 66 особа ухапшено, као и да је око 1.000 полицајаца распоређено на аеродрому Бен Гурион, у близини Тел Авива, где су хиљаде демонстраната обојиле подручје испред главног улаза у море плаво-белих израелских застава.
Milanović: Obećanje NATO članstva Ukrajini je uz „pedeset hiljada uslova“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Демонстранти блокирали аеродром у Тел Авиву и главне ауто-путеве у Израелу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.