Шојгу: Русија би могла да буде принуђена да употреби касетну муницију против Украјине

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jul.2023, 18:42

Шојгу: Русија би могла да буде принуђена да употреби касетну муницију против Украјине

Руски министар одбране Сергеј Шојгу изјавио је данас да би Русија могла да буде принуђена да употреби „слично оружје“ против Украјине, којој ће Сједињене Америчке Државе послати касетну муницију. Фото: Танјуг/Pavel Bednyakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP „Русија се уздржала и уздржава се >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << од употребе касетне муниције током специјалне операције. У случају да САД испоруче касетну муницију Украјини, Оружане снаге Русије биће принуђене да употребе слично оружје против Оружаних снага Украјине“, поручио је Шојгу, преноси ТАС С.
Он је подсетио да се Русија уздржава од употребе касетне муниције, иако се није придружила конвенцији о забрани употребе тог оружја.
„Русија је наоружана читавом палетом касетне муниције која је много ефикаснија од америчке“, навео је Шојгу.
Председник САД Џо Бајден је за викенд одобрио слање касетне муниције Украјини, након једногласне препоруке свог тима за националну безбедност.
Сијарто: Интеграција Украјине у НАТО значила би ратну претњу целој Алијанси

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шојгу: Русија би могла да буде принуђена да употреби касетну муницију против Украјине се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.