Украјински председник Зеленски стигао у Вилњус први пут од почетка сукоба

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jul.2023, 17:56

Украјински председник Зеленски стигао у Вилњус први пут од почетка сукоба

Украјински председник Володимир Зеленски допутовао је данас у Вилњус први пут од почетка рата у Украјини. Фото: Танјуг/AP/Efrem Lukatsky Он је у главни град Литваније, где се одржава самит НАТО стигао пољским државним авионом око 15.45 часова.
У Виљнус је дошла и прва дама Украјине >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Олена Зеленски.
Он је на путу за Виљнус рекао је да би било апсурдно ако се Украјини не понуди временски оквир за чланство у НАТО-у током самита у Вилњусу.
„Невиђено је и апсурдно што није одређен временски оквир ни за позив ни за чланство Украјине. Док се у исто време додаје нејасна формулација о ‘условима’ чак и за позивање Украјине. Чини се да нема спремности ни да се Украјина позове у НАТО, нити да постане чланица Алијансе. То значи да је остављена прилика да се преговара о чланству Украјине у НАТО-у у преговорима са Русијом. А за Русију то значи мотивацију да настави свој терор.
Неизвесност је ‘слабост’. И о томе ћу отворено разговарати на самиту“, навео је Зеленски на Твитеру.
Zelenski: Apsurdno je ne ponuditi vremenski rok za članstvo Ukrajine u NATO

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Украјински председник Зеленски стигао у Вилњус први пут од почетка сукоба се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.