Танасковић: Е-аграр функционише, средства нису отишла тамо где су пријаве дупле

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jul.2023, 17:40

Танасковић: Е-аграр функционише, средства нису отишла тамо где су пријаве дупле

Министарка пољопривреде Јелена Танасковић изјавила је данас да свако ко се пријавио, а није добио субвенцију у износу од 9.000 динара по хектару, може да провери шта је разлог, наводећи да је углавном реч о дуплој пријави парцеле. Фото: eagrar.gov.rs Танасковић је у Скупштини Србије, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одговарајући на питање посланика опозиције о субвенцијама, односно на констатацију да постоје газдинства која нису добила средства, казала да је на данашњи дан, када, како је рекла, све функционише, неумесно да се о томе говори.
“Износ од 9.000 динара по хектару нису добила само она пољопривредна газдинства која су дупло пријавила парцеле. Дешавало се негде да се пријави и власник и обрађивач, сада иде контрола да се утврди ко је обрађивач земље, па ће бити исплаћено”, рекла је Танасковић.
Како је додала, само тамо где постоји неки проблем, било Катастар, било дупло пријалвјивање, средства нису исплаћена.
“Свима другима су средства исплаћена и кренуо је нови круг од 9.000 динара. У овом тренутку се интензивно ради обрада за исплату мере за генетику, пчеларима је већ исплаћено, тако да мислим да је неумесно коментарисато на данаснсји дан када све функционише, да е-аграр шкрипи”, казала је Танасковић.
Министарка је поручила да свако ко није добио средства може да се информише шта је разлог, додајући да су они, који су имали проблема са документацијом, о томе обавештени.
Goldman Saks: Indija će do 2075. godine biti druga najveća ekonomija sveta

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Танасковић: Е-аграр функционише, средства нису отишла тамо где су пријаве дупле се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.