Петковић са Боцан-Харченком о ситуацији на Косову и Метохији

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jul.2023, 17:30

Петковић са Боцан-Харченком о ситуацији на Косову и Метохији

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић рекао је данас у разговору са амбасадором Русије у Београду Александром Боцан-Харченком да је све што се дешава у покрајини директна последица низа једностраних потеза и притисака и одлуке Приштине да постави своје >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << нелегалне и нелегитимне градоначелнике, заједно са специјалном полицијом у српске општине на северу КиМ. Фото: Танјуг/ Зоран Жестић Додао је да је подгревање тензија настављено све учесталијим, неоснованим хапшењима Срба, повећањем броја косовских специјалаца на северу КиМ, као и њиховим нелегалним упадима на територију централне Србије, што, како је рекао представља директно кршење Резолуције 1244 и свих постигнутих споразума, саопштила је Канцеларија за КиМ.
Према његовим речима такви поступци Приштине довели су до озбиљне кризе у покрајини, посебно на северу КиМ, где се српски народ суочава са „појачаним насиљем Куртијевих специјалаца“.
Нагласио је да изазивање кризе одговара једино властима у Приштини и истакао да српска страна улаже свакодневне напоре како би дошло до деескалације и нормализације прилика на терену, док друга страна то чини само речима.
Петковић је рекао и да потези и одлуке Приштине директно утичу на свакодневни живот српског народа на Косову и Метохији, што Београд прати са забринутошћу, „одлучан да заштити српски народ од терора и прогона“ јер се питање Косова и Метохије темељи и на међународном праву, које је најснажније упориште Србије.
Петковић је захвалио Боцан-Харченку на досадашњој доследној подршци територијалном интегритету и суверенитету државе Србије, као и на поштовању Резолуције 1244.
Selaković: Koliko je vlada nestabilna videlo se na glasanju o poverenju Gašiću

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Петковић са Боцан-Харченком о ситуацији на Косову и Метохији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.