Министар Вучевић обишао Центар за обуку копнене војске у Пожаревцу

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jul.2023, 17:23

Министар Вучевић обишао Центар за обуку копнене војске у Пожаревцу

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић, обишао је данас Центар за обуку копнене војске у касарни „Генерал Павле Јуришић Штурм“ у Пожаревцу, саопштило је Министарство одбране. Фото: Танјуг/Министарство одбране/Даримир Банда Министар Вучевић састао се са замеником >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << команданта Команде за обуку бригадним генералом Јовицом Матићем и командантима јединица Команде за обуку, који су му представили кључне задатке и планове за наредни период.
Након састанка, министар Вучевић присуствовао је приказу обуке полазника Основног курса за подофицире на тренажеру за обуку посаде на тенку М-84, изради пролаза у минско-експлозивно поље, затим проласку борбеног возила пешадије М-80 А кроз пролаз у минско-експлозивно поље, као и поседању ватреног положаја самоходном хаубицом 122мм и припрема за гађање.
Полазници Курса приказали су министру одбране и поступак обезбеђења одређених лица у месту и покрету, као и рад извиђачке групе у рејону базе.
Фото: Танјуг/Министарство одбране/Даримир Банда Вучевић је током обиласка Центра разговарао са полазницима Курса и уверио се у њихову мотивисаност да савладају захтевну обуку и усвоје знања која ће им бити потребна за обављање подофицирских дужности.
Министар одбране захвалио је припадницима Команде за обуку на посвећености у раду и извршавању задатака.
У оквиру данашње посете пожаревачкој касарни, министар Вучевић обишао је и Спомен собу Центра.
Обиласку су присуствовали шефови кабинета потпредседника Владе и министра одбране Жарко Мићин и бригадни генерал Горан Момчиловић.
Petković: Dok je Vučić na čelu Srbije, Kurti neće moći da protera Srbe sa KiM

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Министар Вучевић обишао Центар за обуку копнене војске у Пожаревцу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.