Северна Кореја осудила америчко слање касетне муниције Украјини

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jul.2023, 16:05

Северна Кореја осудила америчко слање касетне муниције Украјини

Северна Кореја осудила је данас одлуку председника САД Џозефа Бајдена да пошаље касетну муницију Украјини, оценивши тај потез као “злочиначко дело“ и затражила хитно повлачење плана о испоруци муниције. Фото: Pixabay/gfs_mizuta “Снажно осуђујем одлуку САД да Украјини дају оружје >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за масовно уништење као опасан злочин, јер покушава да гурне свет у нову несрећу, и снажно захтевам да се оно одмах повуче“, изјавила је севернокорејска министарка спољних послова Чое Сон Хуи.
Навела је да чињеница да је Бајден признао да је то тешка одлука, показује да је он свестан “катастрофалних последица“ употребе касетне муниције, преноси Ројтерс.
САД су прошле недеље саопштиле да ће, у оквиру безбедносног пакета у вредности од 800 милиона долара, Украјини послати касетну муницију, која је конвенцијом забрањена у више од 100 земаља.
Из Кијева је поручено да ће одлука Вашингтона помоћи у ослобађању украјинске територије, али и да неће употребљавати ту муницију на територији Русије.
Protekla sedmica najtoplija u istoriji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Северна Кореја осудила америчко слање касетне муниције Украјини се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.