Петковић: Док је Вучић на челу Србије, Курти неће моћи да протера Србе са КиМ

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jul.2023, 15:45

Петковић: Док је Вучић на челу Србије, Курти неће моћи да протера Србе са КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је данас да премијеру привремених приштинских институција Аљбину Куртију, док је председник Александар Вучић на челу Србије, неће поћи за руком да једностраним акцијама протера Србе са севера КиМ и покуша да >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << промени етничку структуру у четири српске општине. Фото: Танјуг/Тара Радовановић Петковић је у саопштењу навео да с тим циљем Курти „бесрамно“ напада српски народ на северу КиМ, „који назива погрдним именима“ и нагласио да „једини извор проблема на лежи у његовим насилним и једностраним акцијама“.
„Аљбин Курти срамота је за сам појам демократије, јер се његова ‘демократија’ огледа у пребијању невине српске деце, пуцању у леђа Драгиши Гаљку, Миљану Делевићу, Милану Јовановићу, браћи Стефану и Милошу Стојановићу док носе Бадњак“, оценио је Птковић.
Додао је да страх на северу Косова и Метохије сеју искључиво, како је навео, Куртијеве терористичке фаланге, које се „крију иза униформи тзв. Косовске полиције“.
Подсетио је да „за невино проливену српску крв“ нико у Приштини није одговарао, као ни за „зверско иживљавање“ над невино ухапшеним Србима, што су, истиче Петковић, на крају признали и представници Еулекса.
„Не прође дан да се Курти не шегачи са правом и правдом и изврће сам појам и суштину демократије и на то га свакодневно упозоравају бројни међународни представници. Срамота је да Курти Србе назива фашистима, када је управо сама његова идеологија Призренске лиге и Велике Албаније прави фашизам који подразумева етничи очишћено Косово и Метохију од Срба“, навео је Петковић.
Lajčakov plan u tri tačke za deeskalaciju, prvi korak je na Prištini

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Петковић: Док је Вучић на челу Србије, Курти неће моћи да протера Србе са КиМ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.