Како спречити појаву буђи у купатилу?

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jul.2023, 14:00

Како спречити појаву буђи у купатилу?

Буђ у купатилу је чест проблем због високог нивоа влажности и ограниченог протока ваздуха у таквом простору. Фото: Pixabay/ La-Belle-Galerie Буђ обично расте у и међу многим купатилским предметима, укључујући држаче четкица за зубе, завесе за туширање (посебно оне од тканине), простирке, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << луфе, сунђере и сличне додатке за купање.
Ове ствари постају влажне или често долазе у контакт са водом, па су подложне расту буђи ако се не суше, перу или мењају редовно.
Редовно чишћење, правилно сушење мокрих предмета и одржавање добре вентилације су кључни за спречавање и суочавање са буђи у купатилу.
Не само да буђ може утицати на ваше здравље, већ може оштетити и површине у вашем купатилу. Да бисте спречили појаву буђи у купатилу, прво што треба да урадите је да обезбедите да купатило не остане влажно и да ваздух може да струји кроз просторију.
У идеалном случају, предмете као што су теписи и пешкири треба проветравати након сваке употребе и често прати, док држаче четкица за зубе треба окретати наопако и редовно празнити како би се спречило задржавање воде.
Како спречити појаву буђи у купатилу? Главни узрок буђи је влага. Ако се влага сакупља довољно дуго, спорама се даје шанса да расту и шире се.
Због тога чишћење није довољно да спречи појаву буђи у купатилу, такође морате осигурати да је просторија темељно осушена након чишћења.
Ово може бити једноставно као отварање врата и прозора сваки пут када се простор чисти или након туширања тако да постоји одговарајућа вентилација.
Остале превентивне мере укључују укључивање вентилатора током и после туширања, покретање одвлаживача ваздуха и брисање мокрих површина након употребе.
Ормар испод умиваоника у купатилу је још један потенцијални проблем, па га често проверавајте да ли цури или кондензује и одмах решите све проблеме.
Такође можете попрскати туш након употребе средством против плесни или нечим природнијим попут лимуновог сока или белог сирћета.
Како зауставити раст плесни? Ако је буђ већ присутна у вашем купатилу, морате је уклонити сами или уз стручну помоћ. Озбиљна инфестација обично захтева стручњака за отклањање буђи који може да процени ситуацију и пружи неопходну помоћ. Ако је површина буђи већа од једног квадратног метра, требало би да позовете стручњаке.
Kako kupanje u moru može da utiče na kožu?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како спречити појаву буђи у купатилу? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.