Авдулах Хоти набројао “зла“ Куртијеве владе; Краснићи: Излаз ванредни избори

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jul.2023, 08:36

Авдулах Хоти набројао “зла“ Куртијеве владе; Краснићи: Излаз ванредни избори

Бивши премијер привремених приштинских институција Авдулах Хоти набројао је данас „зла“ која је, према његовим речима, актуелна влада Аљбина Куртија донела КиМ, док је председник Демократске партије Косова (ДПК) Мемли Краснићи рекао да једини излаз из тренутне ситуације >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << види у ванредним изборима. Фото: Танјуг/AP Photo/Ridvan Slivova У објави на Фејсбуку Хоти каже да ситуација у општинама на северу никада није била гора него данас.
Он је поручио да влада у Приштини никада пре није била тако оштра и неправедна према опозицији као за време Куртијевог мандата, преноси Репортери.
Такође, према Хотијевим речима, ситуација са капиталним инвестицијама, путевима и другим пројектима никада није била озбиљнија.
Због свих ових фактора, како је навео, никада се више грађана није иселило са КиМ него што је то био случај за последње две године.
Репортери пише да је Куртијеву владу данас критиковао и председник ДПК Краснићи.
Он је навео да је у најновијој публикацији Пулса јавности, коју спроводи УНДП, а финансира УСАИД, доказано оно што је ДПК недавно више пута саопштио.
Према његовим речима, грађани на КиМ више нису задовољни политичким правцем земље и Куртијева влада, искључујући међународне савезнике у координацији са криминалцима, не заступа њихову вољу.
„Према Пулсу јавности УНДП-а, 45,6 одсто грађана Косова уопште није задовољно политичким правцем земље. У међувремену, док је 31,2 одсто желело да остане неутрално, само 23,2 процента је изразило задовољство у својим одговорима“, додао је.
Ово, како је навео, сведочи о хитности промене политичког правца којим је тзв. Косово кренулу, што се, како је истакао, не може учинити без промене владе расписивањем ванредних избора.
Alijansa za budućnost Kosova poziva opoziciju da se ujedini i obori vladu tzv. Kosova

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Авдулах Хоти набројао “зла“ Куртијеве владе; Краснићи: Излаз ванредни избори се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.