Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jul.2023, 08:27

Новака Ђоковића за историју Вимблдона, одиграо стоти меч

Меч четвртфинала Вимблдона између Новака Ђоковића и Андреја Рубљова на програму је око 16 часова. Новак Ђоковић је пласманом у четвртфинале Вимблдона исписао нове странице историје најпрестижнијег тениског турнира. Фото: Танјуг/Аластаир Грант За најбољег тенисера свих времена >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одмора нема, већ данас (уторак) ће опет на терен против Руса Андреја Рубљова (око 16 часова).
Новак је одиграо свој стоти меч на Вимблдону и уписао 90. победу чиме се изједначио са својим некадашњим узором Питом Сампрасом.Ђоковић је освојио укупно 350 сетова, 2.016 гемова, 21.185 поена, претрчао је 145.800 метара и провео 243 сата и 52 минута на терену.
Поред тога, Новак је уписао 2.613 директних поена и укупно 11.538 поена.
И ту, наравно, није крај, Ђоковића чека борба за полуфинале и поход на одбрану титуле шампиона Вимблдона.То би му била осма чиме би изједначио рекорд Роџера Федерера, тачно на 20-годишњицу прве титуле Швајцарца на Вимблдону.
Због Ђоковића Србија је трећа најуспешнија држава у Опен ери Вимблдона, дели то место са Шведском, а иза Америке са 15 титула и Швајцарске са осам Федерерових.
Наредни Новаков ривал на Вимблдону је Рус Андреј Рубљов који у понедељак није био на терену, већ је одмарао, пошто је још у недељу победио Александра Бублика.
„Андреј је фантастичан играч који има један од најбољих форхенда у игри. Својим стењањем мало и плаши противнике. Веома је добра особа и ради изузетно напорно како би био топ 10 играч, што и јесте већ годинама. Један је од најконстантнијиих играча на свим подлогама, веома га поштујем”, рекао је Ђоковић. Новак је свестан да ће Рус бити изузетно мотивисан.
Ђоковић преко Хуркача до четвртфинала Вимблдона

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Новака Ђоковића за историју Вимблдона, одиграо стоти меч се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.