Украјинске снаге ухватиле „у замку“ руске трупе у околини Бахмута

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jul.2023, 08:12

Украјинске снаге ухватиле „у замку“ руске трупе у околини Бахмута

Украјина је саопштила да су украјинске снаге ухватиле „у замку“ руске трупе у околини Бахмута, где украјинске трупе освајају положаје у склопу контраофанзиве. Фото: Танјуг/Roman Chop via AP Према руским извештајима, московске снаге су одбиле и зауставиле украјинско напредовање на >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << истоку и југу земље.“Бахмут. Непријатељ је ухвацен у замку“, написао је на Телеграму командант копнене војске Украјине генерал Олександр Сирски.
Сирски је навео да је Бахмут потпуно под украјинском ватром и да се руске снаге потискују са својих положаја, пренео је Ројтерс. Украјински бригадни генерал Олександр Тарнавски написао је да су руске снаге на јужном фронту изгубиле око стотину војника током 24 сата.
Украјински председник Володимир Зеленски рекао је претходно да контраофанзива напредује спорије него што се очекивало. Руско министарство одбране саопштило је да су руске снаге одбиле украјинске нападе у три дела Доњецке области, укључујући Клишчивку, жариште сукоба последњих дана у близини Бахмута.
Министарство је такође навело да су руске снаге осујетиле украјинске нападе на југу, укључујући у близини села Ривнопил, за које су украјинске снаге рекле да су га заузеле пре две седмице.
Peskov: Putin se sastao sa Prigožinom pet dana nakon pokušaja pobune

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Украјинске снаге ухватиле „у замку“ руске трупе у околини Бахмута се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.