Мања ерупција вулкана на Исланду после неколико земљотреса

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jul.2023, 07:47

Мања ерупција вулкана на Исланду после неколико земљотреса

Вулкан на полуострву Рејкјанес на Исланду, у близини главног града Рејкјавика, имао је мању ерупцију после недавних интензивних земљотреса на том подричју, саопштио је у понедељак исландски Државни метеоролошки завод (ИМО). Foto: Pixabay/Pexels/user 2286921 „У овом тренутку је реч о врло >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << малој ерупцији“, рекао је Метју Робертс из ИМО и додао да нема непосредне опасности за људе који живе у региону.
Саобраћај на међународном аеродрому Кефлавик није обустављен, пренео је Ројтерс. Стручњаци из ИМО-а процениће где тачно излази лава и како се ерупција развија током наредних сати.
Слике и преноси уживо локалне новинске куће РУВ показују лаву и дим који извиру из пукотине на једној страни планине Фаградалсфјал, наводи Ројтерс.
Стручњаци не очекују да ће ова ерупција у атмосферу избацити много пепела.
„Ово није вулканска ерупција с пепелом. Ово је једноставно лава“, рекао је Робертс.
Полуострво Рејкјанес је вулканско и сеизмичко жариште југозападно од главног града Рејкјавика.
Severna Koreja će obarati američke špijunske avione na svojoj teritoriji

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мања ерупција вулкана на Исланду после неколико земљотреса се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.