Лавров са шефом дипломатије Саудијске Арабије разговарао о сарадњи у ОПЕК плус

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jul.2023, 07:40

Лавров са шефом дипломатије Саудијске Арабије разговарао о сарадњи у ОПЕК плус

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров и министар спољних послова Краљевине Саудијске Арабије Фејсал бин Фархан Ал Сауд разговарали су о наставку сарадње у формату ОПЕК плус, саопштило је руско Министарство спољних послова. Фото: Танјуг/Vahid Salemi Састанак је одржан у Москви >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на маргинама шестог министарског састанка стратешког дијалога између Русије и Савета за сарадњу арапских држава Залива, преноси РИА новости.
Током разговора размотрена су приоритетна питања прогресивног развоја традиционално пријатељских руско-саудијских односа са акцентом на практичну имплементацију раније постигнутих договора на највишем нивоу, укључујући даље изграђивање обострано корисне трговинско-економске сарадње. Као и ширење културних и хуманитарних веза.
Посебна пажња је посвећена наставку конструктивне сарадње у формату ОПЕК плус, наводи се у саопштењу на сајту руског Министарства спољних послова.
Како је наведено, Лавров и Ал Сауд усагласили су ставове о актуелним међународним и блискоисточним темама.
Viljnus: Stoltenberg se sastao sa Erdoganom i Kristersonom

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лавров са шефом дипломатије Саудијске Арабије разговарао о сарадњи у ОПЕК плус се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.