Бајден и Зеленски ће се састати у среду на самиту у Вилњусу

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jul.2023, 07:32

Бајден и Зеленски ће се састати у среду на самиту у Вилњусу

Амерички председник Џо Бајден ће се у среду, на самиту НАТО-а у Вилњусу, састати са украјинским колегом Володимиром Зеленским, потврдио је за CNN неименовани званичник. Фото: Танјуг/AP/Evan Vuchi Састанак ће бити један од знакова јединства јер је присуство Зеленског било доведено у >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << питање, наводи америчка телевизија.Главна тема самита ће бити будућност Украјине и њен захтев да постане чланица НАТО-а.
Међутим, Бајден је ових дана у интервјуу за CNN рекао да „Украјина није спремна да постане чланица“, а поготово не сад, док траје рат са Русијом.
„Не мислим да у НАТО-у постоји једногласност око тога да ли Украјину треба увести у НАТО породицу сада, у овом тренутку, усред рата“, рекао је Бајден.
Зеленски је рекао да Украјина треба да добије јасне безбедносне гаранције све док не постане чланица.
„Само под тим условима, наш састанак би имао смисла“, поручио је Зеленски.
Viljnus: Stoltenberg se sastao sa Erdoganom i Kristersonom

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бајден и Зеленски ће се састати у среду на самиту у Вилњусу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.