Да ли знате колико воде троши машина за прање судова?

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Jul.2023, 18:01

Да ли знате колико воде троши машина за прање судова?

Количина воде коју користи машина за прање судова може да варира у зависности од модела машине за прање судова и подешавања које користите. Фото: Pixabay/PhotoMIX-Company Сазнајте колико воде користи машина за прање судова и шта је исплативије, прање ручно или у машини за прање судова. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<
Колико воде користи машина за прање судова? Просечна машина за прање судова троши око 9,5 литара воде по пуном оптерећењу. Међутим, ако имате старији модел, потрошња воде може бити нешто већа. Модели пре 2000 могу да користе до 25 литара воде по циклусу, а модели после 2000 могу да користе до 14 литара воде по циклусу.
Сада када знате колико воде користи машина за прање судова, вероватно се питате шта је исплативије?
Ручно прање или машина за прање судова? Ручно прање посуђа троши више воде. Када упоредимо просечно прање посуђа за вечеру за двоје. Прање у машини за судове је до четири пута ефикасније од ручног прања. Просечна потрошња воде у литрима за ручно прање је 9 литара. С друге стране, просечна потрошња воде у литрима за стандардну машину за прање судова је 2,1 литара.
Да ли вас ово изненађује? Уобичајено је погрешно мишљење да је прање руку еколошки прихватљивије од употребе машине за прање судова, али очигледно није! Само се уверите да своју машину за прање судова користите што је могуће ефикасније тако што ћете је пунити само када је то потребно и када је то могуће користити еко поставку.
Kako da osvežite posteljinu uz mirišljavi sprej od samo tri sastojka

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли знате колико воде троши машина за прање судова? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.