Да ли пси треба да пију морску воду?

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Jul.2023, 17:00

Да ли пси треба да пију морску воду?

Морске радости су подједнако привлачне нама као и нашим кућним љубимцима, али постоји неколико ствари на које морате да пазите када идете на плажу са псом, а пијење морске воде је једна од њих. Фото: Pixabay/m_krohn Случајеви тровања сољу прилично чести у летњим месецима и да могу бити >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << озбиљни.
Који су симптоми и опасности? Неки од симптома тровања сољу укључују повраћање, дијареју, летаргију, несигуран ход, прекомерну жеђ или учестало мокрење, дрхтавицу и нападе. Поред тога што пазите да ваш пас не пије велике количине морске воде, неке од потенцијалних опасности од тровања сољу могу се наћи у посудама за лед или малим сунђерастим куглицама које су напуњене морском водом.
Како спречити тровање сољу? Када идете на плажу, обавезно понесите чинију са водом и имајте на уму да повећана активност пса доводи до повећаног губитка воде у његовом телу. Ако немају извор воде, пси ће почети да пију морску воду и повећану количину свеже воде након што стигну кући, што може довести до потенцијалног отицања мозга. Ако се деси најгоре, ваш брзи одговор је критичан. Што пре потражите помоћ ветеринара, то је боља прогноза. Међутим, најбољи начин превенције је да свом псу у сваком тренутку обезбедите извор воде за пиће.
Sedam najčešćih razloga zbog kojih vas mačka prati svuda

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли пси треба да пију морску воду? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.