Северна Кореја ће обарати америчке шпијунске авионе на својој територији

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Jul.2023, 16:00

Северна Кореја ће обарати америчке шпијунске авионе на својој територији

Северна Кореја оптужила је данас Сједињене Америчке Државе да су нарушиле њихов ваздушни простор изводец́и извиђачке летове и упозорила да авиони на таквим летовима могу бити оборени. Фото: Танјуг/South Korea Defense Ministry via AP, File Неименовани портпарол Министарства националне одбране >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Северне Кореје у саопштењу, које је пренела званична новинска агенција КЦНА, навео је да провокативне америчке војне акције „приближавају Корејско полуострво нуклеарном сукобу“, пренео је Ројтерс.
У извештају се такође скреће пажња на употребу америчких извиђачких авиона и дронова, као и на то да Вашингтон ескалира тензије слањем нуклеарне подморнице у близини полуострва.
„Не постоји гаранција да се тако шокантна несрец́а као што је обарање стратешког извиђачког авиона америчког ратног ваздухопловства нец́е догодити у водама источно од Кореје“, рекао је портпарол.
У саопштењу се наводе инциденти у прошлости када је Северна Кореја обарала или пресретала америчке авионе на граници са Јужном Корејом и код обале.
Није било тренутног одговора америчке војске стациониране у Јужној Кореји на захтев за коментар, док је јужнокорејска војска саопштила да тврдња Северне Кореје о кршењу ваздушног простора није тачна.
Bajden na sastanku sa Sunakom: Odnos SAD i Britanije čvrst kao kamen

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Северна Кореја ће обарати америчке шпијунске авионе на својој територији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.