Ердоган условио чланство Шведске у НАТО са приступањем Турске ЕУ

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Jul.2023, 13:50

Ердоган условио чланство Шведске у НАТО са приступањем Турске ЕУ

Турски председник Тајип Реџеп Ердоган изјавио је данас да Европска унија треба да отвори пут за приступање Анкаре Унији пре него што турски парламент одобри кандидатуру Шведске за пријем у НАТО. Фото: Танјуг/Bay Ismoyo/Pool Photo via AP Уочи поласка на НАТО самит у Виљнус, Ердоган је рекао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да пријем Шведске у Алијансу зависи од примене договора постигнутог прошлог лета на самиту у Мадриду додавши да нико од Анкаре не треба да очекује компромисе, преноси Ројтерс.
Ердоган је рекао и да ће крај рата између Украјине и Русије олакшати процес приступања Кијева НАТО.
Peskov: Putin se sastao sa Prigožinom pet dana nakon pokušaja pobune

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ердоган условио чланство Шведске у НАТО са приступањем Турске ЕУ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.