Герасимов: Утврдити лансирна места одакле су Украјинци гађали Кримски мост

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Jul.2023, 11:08

Герасимов: Утврдити лансирна места одакле су Украјинци гађали Кримски мост

Начелник Генералштаба Оружаних снага Русије Валериј Герасимов, наложио је команди Здружених снага да организују системски рад којим ће се утврдити складишта и лансирна места украјинског ракетног система С-200 и сличног наоружања, са циљем да се делује превентивно, саопштило >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је данас руско Министарство одбране. Фото: Танјуг/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP, File Герасимов је саслушао извештај начелника Главног штаба Ваздушно-космичких снага (ВКС) Виктора Афзалова о уништењу четири украјинске балистичке ракете, навело је Министарство одбране.
На Телеграм каналу руског министарства објављен је снимак на којем се види Герасимов док слуша извештај, што је његово прво појављивање у јавности од побуне приватне војне компаније „Вагнер“ 24. јуна, наводи Ројтерс.
Украјинска војска је, према наводима руске стране, ракетама из система С-200 гађала Кримски мост.
Према министарству, Герасимов је дао инструкције и да се предузму додатне мере што пре, како би се повећала заштита од ваздушних удара, пренео је ТАС С.
Кијев је 9. јула безуспешно покушао да нападне Крим, Ростовску и Калушку област противваздушним ракетама С-200, претвореним у офанзивну верзију, каже се у саопштењу руског министарства. Наведено је да су руски системи противваздушне одбране уништили две украјинске ракете С-200 у нападу на Крим, и регионе Ростов и Калуга, а да су још две ракете онеспособљене средствима за електронско ратовање, па није било жртава и штете.
Афзалов је рекао да је Кијев искористио три ракете С-200 у недељу, како би напао Кримски мост.
„Три пројектила, која су циљала транспорни коридор Керч и писту Морозовск, обориле су противваздушне снаге. Није било жртава, а ни материјалне штете“, истакао је Афзалов.
Bajden doputovao u London na početku evropske turneje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Герасимов: Утврдити лансирна места одакле су Украјинци гађали Кримски мост се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.