Како да се решите лошег сна током путовања?

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Jul.2023, 20:37

Како да се решите лошег сна током путовања?

Путовања су авантура којом ширимо видике, упознајемо нове културе и стичемо нови ентузијазам. Истраживање нових дестинација, уживање у локалној кухињи и прелепим пејзажима може бити изузетно узбудљиво. Фото: Pixabay/TerriC Међутим, са свим овим узбуђењем долази и лоша страна са којом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се суочавају многи ентузијасти путовања: проблеми са спавањем.
Лош сан током путовања може нам погоршати расположење и учинити нас нервозним, због чега нећемо моћи да уживамо у одмору.
Ево неколико савета за квалитетан сан током путовања:
Имајте рутину Одржавање рутине спавања је неопходно када путујете. Наша тела најбоље функционишу у рутини, а квалитет сна можете побољшати тако што ћете се држати распореда чак и када путујете. Покушајте да се будите и спавате у исто време сваког дана и прилагодите сан локалној временској зони, што ће помоћи у регулисању унутрашњег сата и смањењу ефеката такозваног „јет лега“.
Изаберите свој смештај мудро Избор смештаја игра кључну улогу у обезбеђивању мирног сна. Када резервишете смештај, изаберите хотеле који дају предност удобности и нуде услуге које вам помажу да се опустите, као што су тешке завесе, звучно изоловане собе и висококвалитетни душеци. Такође можете затражити собу даље од бучних делова хотела или лифтова.
Пазите шта једете Оно што једемо пре спавања у великој мери утиче на квалитет нашег сна. Наравно, примамљиво је уживати у домаћим делицијама и егзотичним коктелима док сте на одмору, али је важно обратити пажњу на то како ће они утицати на наш сан. Непосредно пре спавања, требало би да избегавате тешке оброке и да се одлучите за лакше опције. Такође треба да пазите на унос кофеина и алкохола, јер обоје могу утицати на квалитет сна. Кључ је умереност.
Будите активни током дана Физичка активност током дана доводи до бољег сна ноћу. Редовна активност не само да смањује стрес, већ и побољшава сан. Док путујете, искористите прилику да истражите дестинације пешке. Такође можете ићи на планинарење или се окушати у локалним фитнес опцијама. Не само да ћете боље доживети локалну културу, већ ћете и на здрав начин уморити своје тело и тако обезбедити бољи сан.
Kako da se zaštitite od sunčevih zraka?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како да се решите лошег сна током путовања? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.