Скупштина сутра почиње расправу о разрешењу Басте

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Jul.2023, 16:48

Скупштина сутра почиње расправу о разрешењу Басте

Посланици Скупштине Србије почеће у понедељак, 10. јула расправу о Предлогу за разрешење министра привреде Радета Басте.
Предлог за разрешење министра привреде у скупштинску процедуру је упутила премијерка Ана Брнабић на иницијативу Јединствене Србије (ЈС) и Социјалистичке >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << партије Србије који су Басту и предложили за члана Владе. Фото: Танјуг/Јадранка Илић У захтеву Јединствене Србије који је упућен премијерки се тражи да се Баста, имајући у виду да је странка донела одлуку да се он разреши са свих страначких функција, смени и са места министра привреде.
Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма је навео да је Басти дат рок да поднесе оставку на функцију министра, а као разлог се наводи његова изјава да Србија треба да уведе санкције Русији и да сви министри у Влади Србије треба да се придруже протестима у Београду.
Како се даље наводи, Бастине изјаве су дијаметрално супротне програму ЈС и државној и националној политици коју спроводи Влада Србије.
“У свакој држави на свету ако се неки министар не слаже са државном политиком коју спроводи влада тај подноси оставку”, навео је Марковић у захтеву за смену Басте, док је СПС послао допис у коме кажу да су сагласни са захтевом ЈС.
Баста је за министра привреде, иначе, изабран као предлог Јединствене Србије.
Посланици су 22. јуна гласали да се тачка о разрешењу министра привреде уврсти на дневни ред по хитном поступку актуелне седнице која је почела још 30. маја.
На дневном реду седнице су још и извештај Савета РЕМ-а, формирање анкетног одбора који треба да утврди зашто је дошло до масовних убистава у Србији, као и Предлог за изгласавање неповерења министру унутрашњих послова Братиславу Гашићу.
Посланици су завршили расправу о свим тим тачкама, док су о смени Гашића чак и гласали, те је скупштина одлучила да не изгласа неповерење министру унутрашњих послова.
Недавно је у Службеном гласнику објављено да ће потпредседник Владе Србије и министар финансија Синиша Мали преузети овлашћења министра привреде до избора новог министра.
Kisić: Nove mere za izjednačavanje trudnica i porodilja preduzetnica sa ostalima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Скупштина сутра почиње расправу о разрешењу Басте се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.