На Нијагара Фолсу велика манифестација поводом дана рођења Николе Тесле

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Jul.2023, 12:22

На Нијагара Фолсу велика манифестација поводом дана рођења Николе Тесле

У Канади у Нијагара Фолсу, у организацији Српске школе „Никола Тесла”, данас ће бити обележен дан рођења Николе Тесле, у чију ће част два дана за редом Нијагарини водопади, уз спектакуларни ватромет, бити обасјани у бојама српске тробојке. Фото: Unsplash/edwardkoorey „Држави Србији је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << учињен посебан изузетак у част Николе Тесле, јер свака нација има право да тражи да се водопади осветле националним бојама само једном годишње – за обележавање државног празника”, речено је Танјугу у Српској школи „Никола Тесла”.
Позвали су све да се придруже програму који организују и да, како наводе, уз звуке трубе и Теслине омиљене песме „Тамо далеко”, уживају у спектакуларном ватромету и погледу на Нијагарине водопаде који ће од 22.00 до 22.15 сати засијати у бојама српске заставе.
Српска школа, која годинама на тај велики дан организује манифестације, ове године покренула је Први међународни фестивал – Дан Николе Тесле, захваљујући томе што је Онтарио, највећа канадска провинција са 15 милиона становника, пре три године 10. јул прогласила за Дан Николе Тесле, а за шта је заслужан канадски посланик Том Ракочевић.
„Главни циљ догађаја је да кроз едукацију и забаву гласно проговоримо о Теслином значају за цело човечанство, са тенденцијом да се живот и дело нашег великог генија једног дана нађу у уџбеницима канадског образовног система”, навели су организатори за Танјуг. Први међународни фестивал ће, како су прецизирали, бити одржан од 18 до 23 часа, у Квин Викторија парку у Нијагара Фолсу, наводе из школе, која је 13 година обележавала рођендан великог научника манифестацијом Дан Николе Тесле.
Захваљујући подршци амбасаде Србије у Отави и бројних канадских и српских званичника, фестивал је добио најлепшу локацију, парк уз саме Нијагарине водопаде, као и публицитет који заслужује.
Sunak: Velika Britanija obeshrabruje upotrebu kasetne municije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак На Нијагара Фолсу велика манифестација поводом дана рођења Николе Тесле се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.