Златибор убудуће присутнији на мапи туриста из Северне Америке

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Jul.2023, 12:17

Златибор убудуће присутнији на мапи туриста из Северне Америке

Златибор, врхунска туристичка атракција Србије која је најпосећенија и најпознатија туристичка тачка наше земље постао је интересантан и туристима у Северној Америци што је сасвим и разумљиво. Фото: Unsplash/goranab Наиме, још у марту месецу, након процене обима туристичког промета >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у претходне три године и утврђеног степена изграђености комуналне, саобраћајне и туристичке инфраструктуре насељеног места Златибор, тај део општине Чајетина проглашен је туристичким местом прве категорије од стране Министарство туризма и омладине Републике Србије.
Подручје туристичког места Златибор обухватају три целине: Златибор центар (у оквиру које се, између осталих, налазе подцелине Палисад, Краљева вода и Тржни центар Златибор), Златибор насеље (које обухвата насеља Голија, Слобода, Јелена Анжујска, Обудовица и друга) и Златибор периферија (насеља Зова, Око, Караула, Рујан и др).
Управо и због свега тога представници фирме која се бави позиционирањем земаља региона на туристичким тржиштима, Роберт Ди и Тајн Мурн, посетили су Златибор где су се уверили у престижно звање туристичког лидера међу планинама Србије, саопштила је Туристичка организација Златибор.
Туристичка организација Златибор им је представила најпосећенији спелеолошки објекат, Стопића пећину, као и срце златиборске традиције Музеј „Старо село” Сирогојно.
Упознали су симболе Златибора на обновљеном Краљевом тргу, и доживели дух традиције дегустирајући аутентичне златиборске специјалитете. Туристичка организација Србије учествује у пројекту „Есеншал Балканс” који подржава Европска туристичка комисија (ЕТК), како наводе агенције.
ЕТК је европска организација која окупља 33 националне туристичке организације и има за циљ превасходно промоцију Европе на ваневропским тржиштима.
Пројект „Есеншал Балканс” обухвата Србију, Румунију и Црну Гору и подразумева промотивне активности на тржишту Северне Америке усмерене ка тамошњој туристичкој привреди – организаторима путовања и путничким агенцијама, са циљем да се ове три земље нађу у понудама туристичких програма.
Proizvođači mesa u strahu od afričke kuge svinja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Златибор убудуће присутнији на мапи туриста из Северне Америке се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.