Указ председника Републике Српске објављен у Службеном гласнику

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Jul.2023, 11:47

Указ председника Републике Српске објављен у Службеном гласнику

Указ председника Републике Српске Милорада Додика о проглашењу Закона о измени Закона о објављивању закона и других прописа Српске и Закона о непримењивању одлука Уставног суда БиХ на територији Републике Српске, објављени су данас у Службеном гласнику Српске, преноси Срна. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/Јадранка Илић Претходно је вршилац дужности директора Службеног гласника Милош Лукић потврдио да је потписао одлуке о објављивању указа председника Републике Српске о проглашењу тих закона.
Реч је о Закону о измени Закона о објављивању закона и других прописа Републике Српске, којим се укида обавеза објављивања одлука високог представника у Службеном гласнику Српске, и о Закону о непримењивању одлука Уставног суда БиХ у Српској који предвиђа да се одлуке тог суда неће примјењивати и извршавати на територији Српске док Парламентарна скупштина БиХ не донесе закон о Уставном суду БиХ, наводи Срна.
Председник Републике Српске Милорад Додик потписао је 7. јула измене и допуне тих закона.
Високи представник међународне заједнице у БиХ Кристијан Шмит, кога Република Српска не признаје, поништио те законе 1. јула.
Дрецун: Седница Савета безбедности УН би била прилика да се укаже на тешке последице акција Приштине

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Указ председника Републике Српске објављен у Службеном гласнику се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.