Трик за савршено тесто: Направите га данас, чувајте до седам дана у фрижидеру

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Jul.2023, 11:23

Трик за савршено тесто: Направите га данас, чувајте до седам дана у фрижидеру

Можете правити разне укусне посластице као што су подлога за пицу, слатке и слане кифлице, лепињице, мини пице, или било шта друго што вам падне на памет. Фото: Pexels/Skitterphoto Ово тесто је изузетно једноставно за припрему, користите састојке које углавном већ имате у вашој кухињи. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Оно што је најбоље, успех је загарантован за све. Можете га лако чувати у фрижидеру у кесици до седам дана, спремно да га користите кад год вам затреба, а не морате бринути о томе да ће се покварити.
Састојци: килограм брашна
1 прашак за пециво
1 кашика соли
1 дл уља
4 дл јогурта
2,5 дл млека
1 свежа коцкица квасца
2 супене кашике шећера
2 јаја
Припрема: Припрема овог теста је једноставна и почиње додавањем топлог млека у које ћете убацити мало шећера, квасац и 2 кашике брашна. Промешајте све док се шећер не истопи и квасац се не активира. Важно је да околина буде топла како би се процес подизања квасца убрзао.
У другој посуди, помешајте преостале састојке. Када је квасац довољно надошао, додајте га у средину брашна и замесите глатко тесто. Уколико приметите да се лепи за руке, додајте још мало брашна.
Након што замесите тесто, ставите га у кесу. Можете претходно мало науљити или посути брашном како бисте спречили лепљење. Важно је да добро истиснете ваздух из кесе пре него што је затворите и ставите тесто у фрижидер, где га можете чувати до 7 дана.
Пре него што кренете са обликовањем теста, оставите га да одстоји на топлом месту барем сат времена, или по могућству дуже. Тесто ће током тог времена додатно нарасти и постати мекше.
Evo kako da pronađete najslađu lubenicu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Трик за савршено тесто: Направите га данас, чувајте до седам дана у фрижидеру се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.