Лекари упозоравају: Једна група људи требало би да избегава лубеницу

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Jul.2023, 11:23

Лекари упозоравају: Једна група људи требало би да избегава лубеницу

Иако је реч о веома здравој намирници, једна група људи не би требало да је конзумира често. Фото: Unsplash/Jan Canty Лубеница је богата магнезијумом, цинком, калијумом и витамином Б. Обилује протеинима, а има веома мало калорија, те у њој можете уживати до миле воље без гриже савести. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<
Конзумација лубенице поспешује мршављење, а верује се како такође може имати антиканцерогено деловање. Лубеница средње величине садржи око 92 посто воде, тако да је изврсна опција да будете хидирани у врелим летњим данима.
Студија из 2019. године, која је испитивала учинке конзумације лубенице на ситост и телесну тежину код прекомерне тежине и гојазности код одраслих, установила је да су се они који су свакодневно конзумирали две кришке лубенице током четири недеље осећали мање гладнима и да су изгубили знатно више килограма од групе која је конзумирала нискокалоричне колачиће. Ипак, упркос томе што је тако здрава, није погодна за све људе.
Међутим, нутриционисти упозоравају да конзумирање лубенице за једну групу људи и није најбоље, а реч је о дијабетичарима.
Лубеница је пуна природног шећера, што може проузрочити скок шећера у крви. Ипак, не треба је у потпуности избацити из исхране. Могу је комбиновати с намирницама које су богате здравим мастима, влакнима и протеинима, попут орашастих плодова или семенки. Ова комбинација храњивих намирница може помоћи особи да се дуже осећа ситом и успорити апсорпцију шећера у крвоток.
Evo kako da pronađete najslađu lubenicu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лекари упозоравају: Једна група људи требало би да избегава лубеницу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.