Немојте да бацате воду од кромпира, искористите је да побољшате укус јелима

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jul.2023, 20:02

Немојте да бацате воду од кромпира, искористите је да побољшате укус јелима

Можда не звучи примамљиво, али вода од кромпира је заиста одлична. Фото: Pixabay/congerdesign Вероватно сте изненађени сазнањем да је вода од кромпира невероватно корисна и свестрана. Воду од кромпира можете искористити као замену за згушњивач и додавати је у разна јела за додатни укус.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> За оне који су алергични на кукуруз или пшеницу, или за све који воде живот без глутена, вода од кромпира представља одговарајућу замену за згушњивач брашна или кукурузног скроба.
Често је користимо у нашем универзалном брашну без глутена јер је прилично јефтин. Такође је можете користити за додавање хлебу или супи уместо обичне воде. У случају супа, она ће згуснути чорбу и такође додати витамине из кромпира. То је као да добијете бесплатан додатак поврћу у свему што радите! Хлебу можете додати воду од кромпира како бисте му дали лепу текстуру и додали укус (у односу на само додавање обичне воде).
И својим четвороножним љубимцима можете дати воду од кромпира. Прелијте храну вашег пса или мачке да бистеим дали још више витамина.
Фото: Pixabay/bluebudgie Здравствене предности воде од кромпира Најбоље од свега је то што је вода од кромпира препуна додатних хранљивих материја извађених из самог кромпира. Хранљиве материје попут витамина Б и Ц, калијума и влакана, и фитонутријенти попут каротеноида и флавоноида, за које се иначе сматра да промовишу добро опште здравље.
Кромпир заправо може помоћи у снижавању крвног притиска, побољшати функцију мозга и здравље нервног система, смањити упале и помоћи у варењу, између осталог.
Фото: Pixabay/eKokki Наравно, будући да кипућа вода не само да кува кромпир, већ заправо из њега извлачи хранљиве материје, резултујућа вода од кромпира садржи све хранљиве материје присутне у обичном кромпиру, па и ви добијате исте здравствене користи!
Recept dana: Punjeni krompir

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немојте да бацате воду од кромпира, искористите је да побољшате укус јелима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.