Бајден путује у Европу, посетиће Британију, Литванију и Финску

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jul.2023, 20:00

Бајден путује у Европу, посетиће Британију, Литванију и Финску

Председник САД Џозеф Бајден путује сутра у Европу, где ће посетити Велику Британију, Литванију и Финску, јавља АП. Фото: Танјуг/AP/Alex Brandon Бајден ће сутра увече стићи у Лондон, а наредног данас ће се срести са британским краљем Чарлсом III, први пут од када је крунисан.
Он ће разговарати >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и са британским премијером Ришијем Сунаком у Даунинг стриту.
Следећа посета је самит НАТО у Виљнусу, у Литванији.
Бајден ће провести два дана у главном граду Литваније, која је домаћин годишњег самита НАТО.
Он ће учествовати на састанцима са лидерима и одржати говор са Универзитета у Виљнусу.
Коначна станица је Хелсинки, где се очекује да ће Бајден у четвртак прославити проширење НАТО, са Финском као најновијом чланицом алијансе.
Ова нордијска земља је у априлу постала 31. чланица НАТО.
Бајденов саветник за националну безбедност Џејк Саливен рекао је да ће Бајденово путовање „показати председниково вођство на светској сцени“, наводи АП.
Sunak: Velika Britanija obeshrabruje upotrebu kasetne municije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бајден путује у Европу, посетиће Британију, Литванију и Финску се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.