Ердоган очекује састанак са Путином у Турској у августу

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jul.2023, 19:35

Ердоган очекује састанак са Путином у Турској у августу

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган изјавио је данас да очекује да његов руски колега Владимир Путин посети Турску у августу. Фото: Танјуг/Vyaćeslav Prokofyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP “Јуче сам се састао украјинским председником Володимиром Зеленским у Истанбулу. Надам се да ћу се састати >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << са Путином у августу“, рекао је Ердоган на састангу у североисточном граду Бајбурту, који је преносила телевизија ТРТ.
После разговора са Зеленским, Ердоган је најавио и да би Путин могао да посети Турску, преноси ТАСС.
На питање да ли је у плану таква председничка посета, портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је данас за ТАСС да су састанци руског и турског лидера могући, али тачни датуми још нису одређени.
Према Ердогану, Турска је од почетка руске војне операције у Украјини водила уравнотежену политику, одржавајући дијалог и са Москвом и са Кијевом, и предузимајући мере да минимизира утицај сукоба на своју економију.
Ердоган и Зеленски разговарали су у петак у Истанбулу.
Међу кључним питањима била су координација ставова две земље уочи самита НАТО у Виљнусу, безбедносне гаранције за Украјину, договор о житу и одбрамбена сарадња.
Кремљ је раније саопштио да ће помно пратити исход преговора у Истанбулу и није искључио сусрет Путина и Ердогана, подсећа руска агенција.
Sunak: Velika Britanija obeshrabruje upotrebu kasetne municije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ердоган очекује састанак са Путином у Турској у августу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.