Париз: Стотине демонстраната марширало против полицијског насиља упркос забрани

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jul.2023, 19:06

Париз: Стотине демонстраната марширало против полицијског насиља упркос забрани

Стотине демонстраната марширало је данас у Паризу против полицијског насиља, упркос забрани окупљања, недељу дана након нереда изазваних убиством тинејџера у париском предграђу. Фото: Танјуг/AP Photo/Thomas Padilla Полиција је растерала демонстранте са Трга Републике ка булевару Магента, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пренео је Ројтерс.
Полицијска управа Париза навела је у одлуци објављеној на својој веб страници да је забранила планиране демонстрације.
Власти су такође забраниле демонстрације у Лилу које су биле планиране за данас.
Марш у Марсеју је одржан са промењеном путањом, ван центра града.
Демонстрације за данас сазвала је породица Адаме Траореа, Француза афричког порекла који је умро у полицијском притвору 2016. године.
Организатори су тражили да премести протест у центар Париза након што је забрањен улазак у предграђе Париза у којем је Траоре умро.
Француски министар унутрашњих послова Жералд Дарманен рекао је ове седмице да је ухапшено више од 3.000 људи, углавном тинејџера током шест
ноћи нереда, а да је оштећено око 2.500 зграда.
Нереди су широм Француске избили након што је полиција током саобраћајне контроле убила тинејџера алжирског порекла у париском предграђу Нантер.
Rojters: Bajden savetovao Sija da bude oprezan, jer Kina zavisi od Zapada

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Париз: Стотине демонстраната марширало против полицијског насиља упркос забрани се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.