Захарова: Одлука САД да пошаљу Кијеву касетну муницију пример агресивне политике

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jul.2023, 18:53

Захарова: Одлука САД да пошаљу Кијеву касетну муницију пример агресивне политике

Одлука САД да кијевском режиму дају касетну муницију пример је агресивне политике која има за циљ одуговлачење украјинског сукоба, изјавила је данас портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова. Фото: Wikimedia Commons Одлука администрације америчког председника >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Џозефа Бајдена да кијевском режиму обезбеди касетну муницију је још једна еклатантна манифестација агресивне антируске политике САД, која је осмишљена да што дуже одуговлачи сукоб у Украјини и да води рат до последњег Украјинца“, рекла је Захарова, пренео је ТАСС.
Она је истакла да ће Вашингтон слањем касетне муниције у Украјину фактички постати саучесник у засићењу територије минама и да ће у потпуности делити одговорност за жртве изазване експлозијама, укључујуц́и руску и украјинску децу.
САД су у петак саопштиле да ће снабдевати Украјину широко забрањеном касетном муницијом ради контраофанзиве против руских снага.
Употребу касетне муниције забрањује више од 100 земаља, али међу њима нису САД, Русија и Украјина, пренео је Ројтерс.
Rojters: Bajden savetovao Sija da bude oprezan, jer Kina zavisi od Zapada

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Захарова: Одлука САД да пошаљу Кијеву касетну муницију пример агресивне политике се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.