Француска Европској унији: Не тиче вас се како управљамо својом полицијом

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jul.2023, 18:28

Француска Европској унији: Не тиче вас се како управљамо својом полицијом

Европске уније се не тиче како је Француска користила своју полицију током протеклих нереда, изјавила је Лоранс Бун, француска државна секретарка за Европу. Фото: Танјуг/AP Photo/Christophe Ena Европски комесар за правосуђе Дидије Рендерс је раније изјавио да о полицији у Француској >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << треба размислити, с обзиром на „упечатљив ниво насиља“ у тој земља већ неколико година, а што је кулминирало у последњим нередима.
„Бићу врло јасна“, рекла је Бун на претресу у француском Сенату: „Није на Дидијеу Рендерсу или Европској комисији да се интересују за начин на који Француска управља својим полицијским снагама.“
Она је видео клип са том изјавом на претресу објавила на свом твитер налогу, пренео је портал „Политико“.
Рендерс је, у интервјуу белгијском радију, рекао да постоји потреба да се „размишља о (француској) полицији“ с обзиром на „упечатљив ниво насиља“ којем је та земља била сведок у последњих неколико година, што је кулминирало у недељу дана нереда након смрти тинејџера Нахела М., кога је убио полицајац.
„Морамо да испитамо веома висок ниво насиља, јер оно понекад представља изазов у ​​понашању одређеног броја полицајаца — као што смо видели из драматичних ситуација које су се догодиле“, рекао је Рендерс.
То се такође односи, додао је, на „понашање људи, који имају право да слободно демонстрирају – то је основно право – али не да пљачкају продавнице, уништавају предузећа или уништавају јавну имовину“, подсећа „Политико“.
Rojters: Bajden savetovao Sija da bude oprezan, jer Kina zavisi od Zapada

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Француска Европској унији: Не тиче вас се како управљамо својом полицијом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.