Дачић о Роту: Покушај да се скрене пажња са Куртијевог терора и оптужи Србију

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jul.2023, 17:45

Дачић о Роту: Покушај да се скрене пажња са Куртијевог терора и оптужи Србију

Министар спољних послова Ивица Дачић каже да напад председника Одбора за спољне послове немачког Бундестага Михаела Рота на председника Србије Александра Вучића представља још један бесрамни покушај да се скрене пажња са терора који Аљбин Курти спроводи над српским народом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на Косову и Метохији и пребаце оптужбе на Србију. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић Дачић је упитао како је могуће да у време док се хапсе насумице Срби на КиМ без икакве кривице, док се забрањује промет основних животних намирница и лекова за Србе, док нелегитмни такозвани албански градоначелници силом улазе у зграде у општинама где живе само Срби, док се не поштује Бриселски споразум потписан још пре 10 година о формирању Заједнице српских општина, док цео свет оптужује Куртија и прети санкцијама Косову, Рот напада председника Вучића да подрива принципе ЕУ, подгрева национализам и мржњу.
„Са гнушањем одбијам такве нападе, јер је срамотно да Рот који подрива универзални, па и европски принцип застите територијалног интегритета дрзава, оптужује било кога|, рекао је Дачић за Тањуг.
Он је истакао да су на примеру Србије нарушени основни принципи ЕУ.
„Рот и остали су деценијама подгревали албански сепаратизам И национализам, ширеци мржњу према српском народу. Зато, господине Рот, пре него што нападнете друге, погледајте себе и своје пулене Куртија, Гервалу и остале на КиМ. Ако већ нецете да их осудите, немојте их бранити правећи вештачку симетрију нападом на Србију“, рекао је Дачић.
Рот је на Твитеру навео: „Крајње је време да Европска унија и Сједињене Државе размотре своју стратегију поводом Западног Балкана и Србије.
Председник Вучић подрива водеће принципе Европске уније и подстиче национализам и мржњу. Оно што нам је стварно потребно је храбро руководсто да подстакне помирење, владавину права и демократију.“
Lajčak: Nastavljeni napori na deeskalaciji stanja na severu KiM

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Дачић о Роту: Покушај да се скрене пажња са Куртијевог терора и оптужи Србију се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.