Сунак: Велика Британија обесхрабрује употребу касетне муниције

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jul.2023, 17:31

Сунак: Велика Британија обесхрабрује употребу касетне муниције

Велика Британија потписница је конвенције којом се забрањује производња или употреба касетне мунције и обесхрабрује њена употребу, поручио је данас премијер те земље Риши Сунак поводом одлуке председника САД Џозефа Бајдена да одобри слање касетне муниције Украјини. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/AP Photo/Kirsty Wigglesworth Сунак је, обраћајући се новинарима, рекао да ће Лондон наставити да подржава Украјину против, како је навео, „руске илегалне и неизазване инвазије“, пренео је Ројтерс.
Бајден је одобрио је слање касетне муниције Украјини након једногласне препоруке свог тима за националну безбедност, саопштио је у петак саветник за националну безбедност САД Џејк Саливен.
Амерички председник рекао је да је одлука да се Украјини први пут обезбеди касетна муниција била „тешка“, али да је такву одлуку донео јер је Кијеву потребна муниција у контраофанзиви против Русије.
Конвенцију, којом је забрањено коришћење касетне муниције, потписало је више од 100 земаља света, укључујуц́и Велику Британију, Француску и Немачку, док САД, Украјина и Русија нису потписнице.
Bajden: Pre razmatranja članstva Ukrajine u NATO potrebno je okončati rat

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сунак: Велика Британија обесхрабрује употребу касетне муниције се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.