Орлић: Тражили су гласање о поверењу Гашићу а сами нису дошли да гласају

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jul.2023, 11:13

Орлић: Тражили су гласање о поверењу Гашићу а сами нису дошли да гласају

Велики део опозиционих посланика у Скупштини Србије из партија бившег режима који су тражили да парламент расправља о поверењу министру унутрашњих послова Братиславу Гашићу није ни гласао о томе, изјавио је данас председник Скупштине Србије Владимир Орлић и навео да је захтев >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за ту расправу потписао 61 посланик, од чега је гласало њих 36. Фото: Танјуг/Јадранка Илић „Они сада причају да нису знали када ће бити гласање а зна се да када се расправља о члану Владе Србије да Скупштина одмах након расправе треба да се изјасни, односно да гласа. Прво нису хтели ни да гласају за дневни ред, а сами су тражили седницу, а сада нису хтели да гласају ни на крају, а то гласање је круна расправе о овој тачки дневног реда“, рекао је он гостујући на ТВ Прва.
Одговарајући на питање о могућим превременим изборима, Орлић је истакао да они који протестују на улицама очигледно нису за изборе и навео реакције више опозиционих лидера на изјаву лидера Еколошког устанка Александра Јовановича Ћуте да би организатори протеста „Србија против насиља“ требало да се уједине око става да се у Београду у септембру одрже ванредни избори. „Од те изјаве ограђују се други лидери опозиције јер неће изборе, пошто знају да нико не би гласао за њих. Резултати истраживања показују да све те партије које протесте организују не би добиле ни 10 одсто подршке оних који излазе на протесте“, истакао је он.
Орлић се осврнуо и на јучерашњи сусрет председника Србије Александра Вучића са албанским премијером Едијем Рамом и оценио да он показује шта држава озбиљним и одговорним односом може да направи и да учини историјске промене у односима између Србије и Албаније.
„Односе које имамо са Албанијом неко је морао да направи а пре 10 година то је било незамисливо због многих ствари, пре свега тешке историје односа наших земаља и народа. Међутим, показало се да можемо да разговарамо и размишљамо шта је паметно и корисно и за једне и за друге“, рекао је он.
Додао је да се то ради и кроз иницијативу Отворени Балкан (ОБ) која је помогла да се трговина међу земљама чланицама ОБ повећа за 30 одсто. Говорећи о ситуацији на Косову и Метохији, оценио је да је она тешка и озбиљна.
„Таква је због ужасних потеза Аљбина Куртија, који намерно покушава да нас уведе у веома озбиљну ескалацију. То сада разумеју и многи у свету који раније нису хтели, неки то сада и кажу и признају, али све је јасно, а чули смо и од Раме колико он није сагласан са оним што Курти ради“, нагласио је Орлић.
Рекао је да је јавност могла да чује и ред следећих потеза Србије и њеног председника Александра Вучића, а они подразумевају тражење састанка са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом и сазивање хитне седнице Савета безбедности Уједињених нација.
„Суштинска питања Косова и Метохије ћемо покренути тамо. Најбоље би било да неко ко може да утиче на Куртија допре до њега и стави му до знања да више не може овако да се понаша. Курти је фанатик који је себи зацртао да му је мисија да Косово очисти од Срба и Српске православне цркве“, рекао је Орлић.
Навео је да не може знати да ли ће ментори успети да се изборе са Куртијем, али, како је рекао, мораће то да ураде јер ни за кога није добро да нас један такав човек уведе у отворени рат.
Vučić: Posle decenija ćutanja u odnosima Srbije i Albanije počeli da menjamo stvari

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Орлић: Тражили су гласање о поверењу Гашићу а сами нису дошли да гласају се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.