Која врста рибе има највише хранљивих састојака

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jul.2023, 10:15

Која врста рибе има највише хранљивих састојака

Америчка фондација за срце каже да конзумирање рибе са високим садржајем омега-3 масних киселина два пута недељно може да доведе до бољег кардиоваскуларног здравља. Фото: Pexels/Dana Tentis Док већина људи мисли на туњевину и лосос као најздравије врсте рибе, она са највише хранљивих >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << састојака је заправо мања риба.
Професор нутриционизма на Харварду Кристофер Голден каже да укључивање мање рибе и шкољки у исхрану може да помогне у повећању уноса омега-3 масних киселина, али и цинка, гвожђа и витамина Б12.
Још једна предност конзумирања рибе је да једемо целу рибу, укључујући кожу и кости, односно делове богате калцијумом и витамином Д.
– Мале рибе су најбољи извор хранљивих материја – рекао је професор Голден.
Он препоручује харинге, скуше, сардине, инћуне, а од шкољки препоручује дагње, остриге и Јакобове капице или Шен Жак шкољке – веома цењене у свету.
– Ако једете мању рибу, уносите мање живе. Многе мање рибе и шкољке се такође могу наћи у конзерви, што их чини погодним за складиштење и јефтинијим од свеже рибе – рекао је Голден.
Професор је истакао да са сардинама не можете да погрешите. – То је риба која је одличан извор омега-3 масних киселина, а доступна је свима – закључио је он.
Detoks namirnice

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Која врста рибе има највише хранљивих састојака се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.