Како се у Јапану људи „бране“од стреса

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jul.2023, 09:00

Како се у Јапану људи „бране“од стреса

Како су људи у Јапану најдуговечнији, сигурно да им је стил живота добар савезник у томе. Ужурбан живот, бомбардовање информацијама све су то окидачи који у човеку изазивају стрес.
Фото: Pexels/Pixabay И не можемо рећи да становници Јапана нису изложени стресу, али њихове навике >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << засигурно им помажу у томе.
А како би се ослободили или ублажили стрес, не би било лоше примењивати јапанске препоруке када је ублажавање стреса у питању, а то подразумева:
-слушајте музику током одмора и купајте се дуже него иначе. Користите соли за купање које ће помоћи да се смањи напетост у мишићима изазвана стресом,
-простор у коме боравите, радно окружење, радни сто, све око вас треба да је уредно и чисто,
-бавите се физичком активности, вежбајте и истежите се. И наравно, дубоко дишите,
-нека ваша исхрана буде уравнотежена,
-масажа је свакако пожељна. Бар масажу главе можете сами урадити као бисте смањили напетост,
-практикујте медитацију или само боравите у тишини и опустите се,
-редовно спавајте.
Мале промене у нашој свакодневици, временом постају рутина и мењају наш поглед и став према ситуацијама које нам дан доноси. Можда управо ове препоруке могу бити те које ће нам помоћи да се прилагодимо и будемо у равнотежи, знајући како лакше да функционишемо упркос стресу који нас окружује.
Saznajte koji tip mozga imate: uravnotežen, spontan, osetljiv, oprezan ili uporan

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како се у Јапану људи „бране“од стреса се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.