Ђоковић убедљив против Вавринке, без изгубљеног сета иде у осмину финала Вимблдона

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jul.2023, 08:36

Ђоковић убедљив против Вавринке, без изгубљеног сета иде у осмину финала Вимблдона

Новак Ђоковић у три сета (6:3, 6:1, 7:6) савладао Стана Вавринку и пласирао се у осмину финала Вимблдона. Ноле победио Швајцарца у првом међусобном дуелу на травнатој победио и „осветио“ се за неке болне поразе у прошлости. Новак ће у осмини финала играти против Хуберта Хуркача. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/AP Photo/Alberto Pezzali Сусрет два стара знанца имао је занимиву подлогу, пошто је ово био њихов први међусобни дуел на травнатој подлози.
И завршио се као велика већина претходних – победом Новака Ђоковића, који је 21. пут у каријери савладао Швајцарца у 27. међусобном дуелу.
Новак је показао да је у одличној форми и није дозволио Вавринки да му приреди још једно непријатно изненађење, као више пута у историји, од чега су најтежи били порази у финалима Ролан Гароса и Ју-Ес опена.
Новак је доминирао на терену, прилично лако освајао сервис гемове и често нападао противникове.
У првом сету Ђоковићу је један брејк био довољан да стекне почетну предност – 6:3.
Други део игре обележила је супериорна Новакова игра, уз чак три направљена брејка за 6:1.
У трећем сету Вавринка је подигео ниво игре, појачао сервис и смањио број грешака, па није дозволио Ђоковићу да дође до брејк прилике.
Дошло се до тај-брејка, у којем је Швајцарац имао вођство од 5:4 и два сервиса, али је уследила Новакова серија од четири узастопна поена за пласман у осмину финала Вимблдона.
Противник Ђоковићу у борби за четвртфинале биће Хуберт Хуркач.
Alkaraz preko Milera do trećeg kola Vimbldona

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ђоковић убедљив против Вавринке, без изгубљеног сета иде у осмину финала Вимблдона се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.