Рама након састанка са Вучићем: Наша дужност је да мир учинимо неповратним

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jul.2023, 08:27

Рама након састанка са Вучићем: Наша дужност је да мир учинимо неповратним

Албански премијер Еди Рама изјавио је, након састанка са председником Србије Александром Вучићем, да је са њим разговарао о ситуацији на северу КиМ, али да о томе не треба причати јавно, како се не би даље погоршала ситуација, и да је њихова дужност да се “мир учини неповратним“. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/AP/Darko Vojinovic “Стекли смо навику да причамо на отворен начин и да се сложимо да се не слажемо, и да упркос томе причамо о циљевима који морају бити заједнички свима у региону, како бисмо унапредили процес мира. Наша дужност је да мир учинимо неповратним“, рекао је Рама синоћ током заједничке конференције за медије са Вучићем, и додао да су потребни “специфични тренуци попут ових“, пошто се тада, како је оценио, могу постићи опипљиви резултати.
Рама је истакао да су он и Вучић разговарали и о предстојећем самиту Берлинског процеса у Тирани у октобру и да је то тема која је од заједничког интереса.
“Имали смо времена да на састанку, који је трајао нешто дуже, да разговарамо опсежно о кључним темама, као што је Берлински процес. Заиста је неизоставно да се на њега фокусирамо и да он прође успешно. Сматрам да бисмо могли да направимо некакав нови план, како би и Европска комисија могла да на папир стави финансије за Западни Балкан, да бисмо могли да отворимо нове путеве за интеграцију наших земаља у тржиште ЕУ, али и да сукобимо мишљења“, рекао је албански премијер.
Vučić: Posle decenija ćutanja u odnosima Srbije i Albanije počeli da menjamo stvari

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рама након састанка са Вучићем: Наша дужност је да мир учинимо неповратним се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.