Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jul.2023, 05:01
Рецепт дана: Пуњене паприке какве још нисте пробали
Још један летњи рецепт за јела од поврћа. Лепота пуњеног поврћа је у богатству укуса, лакој припреми и чињеници да можете бити далеко од кухиње док се не испече ова укусна летња вечера или ручак.
Фото: Pixabay/stux
Састојци:
4 кашике екстра девичанског маслиновог уља
1 већа главица >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << жутог лука, ситно исецкана
3 чена белог лука
свеже млевени црни бибер
2 веће конзерве леблебије
20 грама гауда сира
2 кашичице млевеног кима
1 кашичица млевеног коријандера
1 шака сецканог першуна
4 паприке преполовите по дужини
1 парадајз, ситно исецкан
1 краставац
пола лимуна
тахин
Припрема:
Загрејте рерну на 200 степени. Загрејте 2 кашике маслиновог уља у великом тигању на средње јакој ватри. Додајте лук и бели лук, посолите и побиберите. Пржите уз стално мешање око 5 минута, па пребаците у чинију. У исту чинију додајте леблебију, ким, коријандер, шаку першуна и кашику маслиновог уља. Посолите, побиберите и добро промешајте. Ређајте паприке у посуду за печење и пуните смесом од леблебије. Поспите сиром и пеците око 30 минута. За то време исецкајте парадајз и краставце, попрскајте их лимуновим соком, додајте преостале 2 кашике першуна и кашику маслиновог уља. Послужите печену паприку преливену парадајз сосом и тахинијем.
Пријатно!
Šta čokolada koju volite da jedete govori o vašem karakteru?
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Пуњене паприке какве још нисте пробали се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.