Танасковић: Исплата премија за млеко одмах по завршетку јавног позива у августу

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jul.2023, 19:18

Танасковић: Исплата премија за млеко одмах по завршетку јавног позива у августу

Премије за млеко за други квартал биће исплаћене одмах након што се заврши јавни позив који је расписан 3. јула и трајаће до 3. августа, рекла је данас министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић. FOTO TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC/ bs „Оно што је најбитније сада, други квартал >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се исплаћује по 19 динара по литру, значи увећано је са 15 на 19 динара и исплата ће ићи када се заврши јавни позив, као што је био случај за први квартал“, изјавила је Танасковић за Танјуг.
Нагласила је и да су истекли рокови за јавне позиве са државном подршком за генетику, краву и теле, тов и пчеларе.
„Пчеларима смо исплатили, за краву и теле смо исплатили, од сутра крећемо исплату за генетику и тов, тако да сточарима већ свакодневно креће прилив на њихов рачун“, истакла је Танасковић.
Оно је навела да кад је у питању државна подршка за генетику има преко 60.000 захтева и тренутно је у процесу исплате.
Говорећи о новим јавним позивима, Танасковић је рекла да ће воћари моћи да се пријаве од 17. јула, а 24. јула се пуштају јавни позиви за пријављивање за подстицај за органску производњу, биљну призводњу, сточарску производњу и за набавку грла.
„Након тога идемо на примарну биљну и сточарску производњу у августу и у септембру ћемо пустити расадничарима“, истакла је Танасковић.
Министарка је рекла да су средства већ пројектована.
Dodik: Urušavanje Dejtona deo koncepta izgradnje unitarne BiH

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Танасковић: Исплата премија за млеко одмах по завршетку јавног позива у августу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.