Ево у које доба дана треба да узимате суплементе

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jul.2023, 18:01

Ево у које доба дана треба да узимате суплементе

Све бржи темпо живота донео је и све бржи темпо исхране, тако да се тело свакодневно суочава са изазовом да задовољи све дневне потребе за хранљивим материјама. Фото: Pixabay/Ri_Ya Управо због тога се све више говори о потреби суплементације, а у наставку сазнајте у које доба дана >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << их је најбоље узимати. Конзумирају се у одређено доба дана и не узимају се случајно, већ са намером и потребом.
Јутро за витамине Б комплекса Витамини Б комплекса се пију ујутру јер подижу ниво енергије. Висококвалитетан суплемент који може да задовољи дневне потребе је Поливит Б плус јер има погодну дозу од једне таблете дневно, а садржи свих осам витамина Б комплекса, укључујући и активни облик фолне киселине. Овај препарат могу користити и труднице и дојиље. За Омега 3 масне киселине уобичајена препорука је да се пију увече, после вечере, али није грешка ако се пију током дана или ујутру после оброка.
Вече са магнезијумом Минерал који чува тело је магнезијум, а без њега многе функције самог тела не би могле да буду испуњене. Учествује у стварању енергије и штити мишићни, нервни и коштани систем. Недостатак овог минерала јавља се чак и код потпуно здравих људи, а двоструко више код жена. Магнезијум се препоручује увече јер делује опуштајуће на мишићни и нервни систем. 
Д3 + К2 уз обилан оброк Витамин Д3 је растворљив у мастима и идеално га је узимати уз највећи оброк у дану. Значај витамина Д, посебно зими, свима је познат, али оно што је можда мање познато је да комбинација витамина Д3 и К2 има посебну корист за неке пацијенте. Пацијенти са дијабетесом, људи који болују од кардиоваскуларних болести, остеопорозе и остеопеније, као и они са ослабљеним имунитетом треба да обрате посебну пажњу на додатну суплементацију овим витаминима.
Узмите цинк поподне Цинк је есенцијални минерал, што значи да га наше тело не може самостално синтетизовати, већ га морамо уносити храном или додацима исхрани. После гвожђа, он је други најзаступљенији минерал у нашем телу, а суплементе цинка најбоље је узимати поподне. Од велике је важности да се, уколико је суплементација неопходна, суплементи користе мудро и рационално.
Napravite sami smoj osveživač za automobil! Potrebne su vam dve stvari!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ево у које доба дана треба да узимате суплементе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.