Шведска влада разматра могућност да спаљивање Курана буде нелегално

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jul.2023, 16:18

Шведска влада разматра могућност да спаљивање Курана буде нелегално

Шведска влада разматра могућност да паљење Курана и других светих књига учини нелегалним, изјавио је данас министар правде те земље Гунар Стромер. Фото: Unsplash/NFT CAR GIRL „Јасно је да правну ситуацију морамо да анализирамо у светлу пролећних догађаја и одлука које су донете. Рад >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на анализи је у току и ми ћемо објавити све закључке. Морамо да се запитамо да ли има разлога за преиспитивање“, рекао је Стромер за Афтонбладет.
Он, међутим, није желео да каже да ли шведска влада заправо жели да промени закон, већ инсистира на томе да је у току анализа ситуације, наводи шведски лист.
„Анализи дајемо време које је потребно да се она уради на темељан начин. Због озбиљности проблема, наравно, треба радити што је брже могуће, али услед сложености питања, анализа мора да се уради на темељан начин“, навео је шведски министар правде.
Он је оценио да је прошлонедељно спаљивање Курана створило претње по унутрашњу безбедност Шведске.
Прошле недеље је одржан протест током којег је један од двојице организатора поцепао и запалио копију Курана испред централне џамије у Стокхолму.
Док је око 200 људи посматрало његов чин, демонстрант је прво поцепао странице и њима обрисао ципеле, након чега је Куран ставио на сланину и спалио је, што су Турска и друге муслиманске земље оштро осудиле.
Švedska: Osuđen Kurd zbog pokušaja finansiranja zabranjene PKK

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шведска влада разматра могућност да спаљивање Курана буде нелегално се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.