Русија прогласила девет финских дипломата персонама нон грата

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jul.2023, 14:35

Русија прогласила девет финских дипломата персонама нон грата

Русија је прогласила девет запослених у амбасади Финске у Москви и Генералном конзулату у Санкт Петербургу персонама нон грата и повукла сагласност на активности Генералног конзулата Финске у Санкт Петербургу од 1. октобра, саопштило је данас руско Министарство спољних послова. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/AP Photo Као одговор на конфронтационе акције финских власти, руска страна је одлучила да од 1. октобра повуче сагласност на активности Генералног конзулата Финске у Санкт Петербургу, наводи се у саопштењу руског Министарства спољних послова, пренела је агенција РИА Новости.
Проглашавање девет запослених у финској амбасади у Руској Федерацији и финског генералног конзулата у Санкт Петербургу за персонама нон грата уследило је после протеривања девет руских дипломата из руских мисија у Финској у јуну ове године, наводи се у саопштењу. Амбасадор Финске Анти Хелантерја позван је данас на разговор у Министарство спољних послова Русије да би му се исказао протест против антируске политике Хелсинкија, рекла је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова на брифингу.
„Данас је амбасадор Финске у Русији позван на Смоленскаја трг и изражен је оштар протест у вези са конфронтационом антируском политиком коју воде финске власти“, истакла је Захарова.
Pariz: Marin le Pen osuđuje mržnju mladih nasilnika prema Francuskoj

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Русија прогласила девет финских дипломата персонама нон грата се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.