Вучић: Рекао сам Мартиновићу да се повуче из Скупштине, извиниће се

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jul.2023, 13:32

Вучић: Рекао сам Мартиновићу да се повуче из Скупштине, извиниће се

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је позвао министра државне управе и локалне самоуправе Александра Мартиновића и исказао, не само своје неслагање, већ огорчење због онога што је изговорио у парламенту и рекао му да се повуче из Народне скупштине, али је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << истовремено приметио да су се тог дана могле чути и различите друге увреде. Фото: Танјуг/Зоран Жестић „Хвала вам на том питању. Нити сам пратио, нити сам знао све. Нисма знао ништа шта се догађало, онда сам са даном закашњења тражио да погледам нека два сата током ноћи шта се збило у Народној скупштини. Видео сам много беспризорних изјава, много некултурних и најпримитивнијих могућих напада, не само на министра Мартиновића већ и на мене, Ану Брнабић и на сваког од нас“, рекао је Вучић одговарајући на питање новинара Н1 о изјави министра Мартиновића током полемике са Срђаном Миливојевићем.
Видећете сада, како је рекао, разлику између мене и себе. „Видите, ви који сте хвалили и позивали у госте неке, и код вас су изговарали оне речи да моје дете и мога брата треба неко да силује и да треба да заврши у шахту, убијен, на то нисте реаговали, већ вам је било симпатично, па сте их позивали да то понављају у вашем студију. И то је ваљда нормално, и то од стране истих оних који су се нашли увређени. Јер, ако су у питању деца Александра Вучића, та деца су добра само кад су мртва деца. И увек сте ћутали на то и увек то оправдавали“, рекао је Вучић.
Вучић је потом рекао да је он позвао Мартиновића и исказао, не само своје неслагање већ своје огорчење без обзира на то колико је био притиснут и колико су бруталних и бљутавих гадости изговарали тог дана, „много горих од тога што је изговорио Мартиновић у Народној скупштини“.
„Рекао сам му да се повуче из Народне скупштине зато што сам сматрао да тако нешто не смете да урадите“, рекао је Вучић. Вучић је рекао да у својој породици има жене које би волеле да буду мајке, а не могу да буду мајке, али и додао све и да нема, Мартиновићу би рекао исто.
„Ја знам да он то тако није ни мислио и свакако ће се извинити, иначе растурао је ове који појма немају о политици цео дан, а онда је направио ту велику грешку и због тога сноси консеквенце“, рекао је Вучић.
Он је рекао да је председник свих грађана и да осуђује све. „А знате ли која је ваша реакција? Јутрос ћутите кад код вас гостују. Па ‘лепи Ћута’, пошто ваљда себе сматра лепим, говори ‘ушати тровач’. То је ваш аргумент. Ушати тровач? Или када прочитам текст новинара из ваше групе који такве гадости изнео и који је рекао да га се мајка стиди зато што је најружнији човек на свету или нешто још горе од тога, попут Драже Петровића. Лепи Дража и лепи Ћута. Да ли се ви шалите са неким? Шта сте ви? Комисија за лепоту?“, упитао је Вучић.
Да ли мислите да имате права да малтретирате сваког у Србији како вам падне памет, упитао је Вучић. „Ја ћу да се понашам као председник Републике. Лично сам позвао Мартиновића, лично му рекао шта сматрам лошим, он се мени као другу и саборцу извинио. Знам да му је жао због тога, али ја разумем да човек није могао да издржи такав језиви притисак бахаћења, урлања и свега другог“, рекао је Вучић.
Вучић је навео да истраживања показују шта народ мисли о малтретирању грађана по Газели и по аутопутевима. „А ћутимо, пустили све, радите све шта год пожелите, само да бисмо могли да се посветимо држави, да се неко бави у овој земљи државним питањима, а не циркуским активностима“, рекао је председник.
Vučić: Dobre vesti – u prvih šest meseci priliv stranih investicija 2,122 milijardi evra

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Рекао сам Мартиновићу да се повуче из Скупштине, извиниће се се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.