Савић: Интегрисани систем наплате путарине са Северном Македонијом функционише

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jul.2023, 13:24

Савић: Интегрисани систем наплате путарине са Северном Македонијом функционише

Дарко Савић из ЈП „Путеви Србије“ изјавио је да интегрисани систем наплате путарине између Србије и Северне Македоније функционише перфектно и да је интересовање грађана за преконфигурацију тагова велико, саопштило је данас Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/Предраг Митић Овај систем почео је да функционише пре неколико дана, а на наплатној станици Прешево, пре границе са Северном Македонијом, отворено је мобилно продајно место „Путева Србије“ са пет пултова за преконфигурацију тагова, наводи се у саопштењу.
Министарство напомиње да, према речима Савића, велико интересовање иде у прилог чињеници да је урађен добар посао и да се очекује и интеграција са осталим земљама региона.
Савић је навео да се, осим на наплатној станици Прешево, преконфигурација таг уређаја може извршити и у више пословница Ауто-мото савеза Србије. Додао је да је стратешки партнер у овом пројекту ЈП “Пошта Србије” са четири места за преконфигурацију и више од 900 места за продају нових тагова, које је могуће регистровати у оквиру пројекта „Отворени Балкан“, наведено је у саопштењу.
Говорећи о бенефитима интегрисане наплате путарине, Савић је рекао да грађани више неће морати да стају како би допунили таг на неком од продајних места, већ ће га једноставно преконфигурисати на местима која су за то предвиђена, а затим путем веб портала повезати своју платну картицу, преко које ће им се путарина наплаћивати дан након проласка кроз наплатну станицу.
“Само је важно да на свом рачуну са којег сте везали платну картицу имате новца како не бисте себе довели у ситуацију да вам таг оде на црну листу и моћи ћете слободно да се крећете кроз све наплатне станице у Србији и Северној Македонији“, рекао је Савић. Он је посебно захвалио министру грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горану Весићу на чију је иницијативу и покренут пројекат интегрисане наплате путарине са суседним земљама, јер значајно убрзава проток саобраћаја, доприноси мањим гужвама на наплатним станицама, а тиме и већем комфору за путнике, саопштило је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.
Vučić: Dobre vesti – u prvih šest meseci priliv stranih investicija 2,122 milijardi evra

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Савић: Интегрисани систем наплате путарине са Северном Македонијом функционише се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.